Bezet- en pleisterwerken.

Pleister of bezetmortel is een laag mortel van enkele millimeters tot enkele centimeters dik, in hoofdzaak bestaande uit gips of kalk, soms met zand en andere toeslagen vermengd, aangebracht op een muur, gewelf of plafond. Het doel van het pleisteren of bezetten is om muren vlak af te werken, zodat ze later kunnen worden behangen of geschilderd.

Reeds in de oudheid werd gips of kalk als bouwmateriaal gebruikt, bijvoorbeeld bij de bouw van de piramiden van Gizeh, of de Alabastermoskee in Caïro. De Grieken gebruiken het materiaal voor versieringen aan huizen...

Niet elke ondergrond laat het toe om zomaar op te beginnen bezetten of plaasteren. Voor elk soort probleem zullen we u dan ook een eerlijk advies geven. Zij het nu, nodig is om het plaatsen van stucanet of andere hulpmiddelen die tot op heden verkrijgbaar zijn.

We verzorgen zowel grote ruimten als kleine oppervlakten. Door jarenlange ervaring kunnen we u een piekfijn afgewerkte oppervlakte aanbieden die perfect hechten en spiegelglad zijn.